InstaGames Ede
- Step Into The Game

Wat is lasergamen en hoe wint jouw team in de arena?


Hoe werkt lasergamen?


Lasergamen is een gemeenschapsspel geschikt voor groepen van alle leeftijden. Ondanks dat het een zogeheten ’shootergame’ is, is het zeker niet te gewelddadig voor de jeugd om kinderfeestjes te vieren. Een zogenaamd lasergeweer wordt gebruikt om tegenstanders te beschieten. Speciale uitrusting wordt gedragen door de spelers. Wanneer iemand geraakt wordt registreert het harnas dit en geeft dit digitaal door. Door je tegenstanders te raken met de laser scoor je punten voor het team. Het team met de meeste punten is de uiteindelijke winnaar.

Bij InstaGames te Ede zijn punten gebaseerd op hoeveel je een ander raakt. De pakken hebben haptic feedback (trillen als je geraakt wordt) en er hangt een ‘power pod’ in de arena voor upgrades zoals rapid fire en invisibility. Als je geraakt bent kan je 6 seconden niet worden geraakt en kan je ook niet schieten. Daarna gaat het avontuur gewoon verder en heb je de kans om terug te slaan!

Hoe win je met lasergamen?

Zoals gezegd moeten er punten gescoord worden tijdens het lasergamen. Deze tips kunnen jou en je team helpen om zelf zo min mogelijk geraakt te worden. En tegelijkertijd 

meer punten te scoren dan de tegenpartij.

  • Bereid je van te voren voor door kleding te dragen die camouflerend is of donker van kleur. Hierdoor ben je minder zichtbaar voor de tegenstander.
  • Maak gebruik van de obstakels en de ruimte om jezelf zoveel mogelijk af te schermen.
  • Schiet zoveel als je kan, de laser is als een magazijn die nooit op raakt!


Is lasergamen gevaarlijk?


De laserstraal is erg zwak en dient alleen ter registratie van het raken van de tegenstanders. Daar scoor je cruciale punten mee! De laser zelf is dus niet gevaarlijk, ook niet voor de ogen. De infrarood-signalen zijn ongevaarlijk. Wel dienen spelers altijd uit te kijken voor obstakels en het struikelen over elkaar of de tegenstander.

Doet lasergamen pijn?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld paintbal worden hier geen balletjes verf met hoge snelheid afgevuurd. Zelfs van dichtbij is lasergamen volkomen pijnvrij. De enige pijnervaring is het verlies van jouw tegenstanders.

Kun je overdag lasergamen?

Bij InstaGames in Ede kan lasergamen elke dag van 11:00 tot 23:00. InstaGames heeft een prachtige locatie in het centrum van Ede waar daglicht geen rol speelt. Het is altijd spannend bij onze game hal, ook als de zon buiten volop schijnt.

 Wat is Lasergames?

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram