InstaGames Ede
- Step Into The Game

Wat is een escape room?

Alles Wat Je Moet Weten Over Escape Rooms


De betekenis van een escape room is letterlijk vertaald ontsnappingskamer. Een of meerdere personen worden in een kamer of ander soort omgeving gezet. Deze kamer zit vol met puzzels, raadsels, hints en andere hersenspinsels. Daarmee kunnen spelers in theorie uit de kamer ontsnappen of de missie volbrengen. Vaak zit hier een tijd aan verbonden om de druk - en daarmee ook de spanning - verder op te voeren.


Hoe maak je een escape room


Escape rooms zijn tegenwoordig in vele varianten te vinden. Allereerst zijn er fysieke escape rooms waarbij men daadwerkelijk in een kamer wordt geplaatst op een fysieke locatie. Ook online worden veel escape rooms gemaakt en gespeeld, bijvoorbeeld in het populaire Minecraft. Een goede escape room heeft een verhaallijn met passend thema, en aan de hand daarvan voeg je elementen toe aan het spel. Denk hierbij aan verborgen clues, sloten die geopend moeten worden, puzzels om op te lossen, en patronen analyseren.


Virtual reality ontsnappingskamers


Bij InstaGames Ede werken wij met VR brillen om spelers in een virtuele omgeving te plaatsen. Inmiddels hebben wij een aanbod van de 6 beste escape rooms die met virtual reality brillen en controllers te overwinnen zijn. Deze kamers zijn geschikt voor 2 tot 4 spelers en vanaf de 10-jarige leeftijd.
Men wordt niet altijd opgesloten in een kamer bij escape rooms, er zijn meerdere varianten. Door ontsnappingen via virtual reality te spelen voeg je een bijzondere dimensie toe aan de speelervaring. Een paar seconden na het dragen van de bril ben je de echte wereld al vergeten, en ga je samen als team helemaal op in de missie.
Waarom zijn escape rooms zo populair


Het is een leuke activiteit om samen met vrienden of familie te ondernemen. Er zijn ook fervente fans van escape rooms die het tegenwoordig echt als een sport of hobby zien om zoveel mogelijk escape rooms af te gaan. Je kan er makkelijk een dagje uit van maken of het combineren met andere activiteiten zoals lasergamen.


Tips om successvol te ontsnappen


Om tot een succesvolle ontsnapping te komen is het van belang verborgen aanwijzingen te ontdekken, moeilijke codes te kraken en uitdagende puzzels op te lossen. Alles wat je ziet, hoort, of voelt kan weleens een mogelijke aanwijzing zijn of een puzzel die wacht om opgelost te worden.


1. Kijk naar, in en onder alle voorwerpen
Onderzoek alles grondig wanneer je binnen treedt! Wat gaat er open? In welke items zijn objecten verborgen? Vergeet niet onder tapijten te kijken, door de boeken op planken te bladeren en al die schilderijen aan de muur van dichterbij te bekijken!


2. Zoek naar herhalende patronen
De oplossing is niet altijd voor de hand liggend. Kijk goed naar aanwijzingen, voorwerpen en muurafdrukken om overeenkomsten of onregelmatigheden te vinden. Dit kan de sleutel zijn tot het oplossen van een puzzel!


3. Benut de sterke punten van je teamleden
Sommige teamleden zijn misschien geweldig in legpuzzels, terwijl anderen goed zijn in het analyseren van een reeks patronen. Ontsnappen is een teamprestatie, dus help elkaar en ontdek waar jouw vaardigheden het meest van pas komen.


4. Opgeloste puzzels en gebruikte aanwijzingen aan de kant leggen
Zodra een puzzel is opgelost of een aanwijzing is gebruikt, is deze meestal niet meer nodig in het spel. Door items op een stapel te bewaren, wordt teamleden duidelijk dat deze al zijn gebruikt.


5. Hou de positiviteit vast
Het kan spanning veroorzaken wanneer de minuten voorbij tikken en weinig vooruitgang wordt geboekt. Niet opgeven! Samenwerken en plezier hebben met het team, dat is waar het bij InstaGames’s escape rooms om draait.


Wat kost een escape room?

Onze VR escape rooms duren zo’n 50 minuten en kunnen al gespeeld worden vanaf €22,50 per persoon. Bekijk ook onze arrangementen met combi paketten inclusief lasergamen.

Wat is een escape room?

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram